Kekri tulee jälleen 16.9.2017!

kekri_omena_vihr_viljatxtKEKRI – saaristolaisten kylä- ja sadonkorjuujuhla nyt neljännen kerran Lohjansaaren Seurantalon pihapiirissä lauantaina 16.9.2017 klo 12-18.

KEKRI tulee!

Lauantaina 16.9.2017
klo 12-18

Kekriä vietetään Lohjansaaressa nyt jo neljättä kertaa tällä vuosituhannella. Kekrin ytimessä ovat yhteisöllisyys yli sukupolvirajojen, irtiotto arjesta sekä tietysti herkuttelu uuden sadon antimilla. Vanhoissa kekrinviettotavoissa tiivistyy olennaisesti ruoan merkitys, luonnollinen vuodenkierto, ylisukupolvinen yhteisöllisyys sekä työn ja levon vuorotteleminen. Teemat ovat edelleen ajankohtaisia. Sato on aina parhaimmillaan tuoreena korjuun jälkeen.
Osa saariston Kekrimarkkinoiden sisällöstä on jo vakiintunutta, ja uusia ohjelmaosioita on kehitetty niiden rinnalle. Perinteistä itseoikeutettu Kekri-pukin poltto, maalaismarkkinat, sadonkorjuusesonkiin perustuvat ruoat – ja niinikään kauden sadosta ideoitu leivontakisa ovat ohjelmassa tänäkin vuonna. Saariston kotieläimet ovat paikalla ja sänkilaukkakilpailun sijaan kisaillaan keppihevosilla.
Lapsille ja lastenmielisille rakentuu temppurata, jossa itse kukin voi käydä mittelemässä taitojaan ja voimiaan. Pihapiirin Loitsukodassa tulen loimussa Louhi taikoo vanhat loitsut uudelleen henkiin.
Pelimannit aloittavat soiton heti puoleltapäivin ja silloin kotitalousraati käy pöytään maistelemaan tämän vuoden leivonnaista, leipää. Voittaja ratkennee reilun puolen tunnin sisällä – voittajaleivän resepti ja muut leivät maisteltavina heti kisan päätyttyä.
Keppihevoskisa starttaa viereisellä pellolla klo 13 – sen kesto riippuu osanottajien määrästä. Samaan aikaan sisätiloissa Seurantalolla lavalla kaikaa Kauneimmat koululaulut. Niinikään kuulu Kekri-menu tarjoillaan sisällä klo 14.30 alkaen, lippuja tilaisuuteen ennalta netistä ja toriltakin vielä markkinapäivänä.
Pihamaalla yleisö voi kisailla perinteisten lajien parissa, vaikkapa haastamalla hevosenkengän- ja saappaanheiton pituusennätyksiä vanhaan suomalaiseen tapaan.

Kekri-pukki on pihan ja juhlan komistuksena koko päivän, kunnes kulkue Paavolan sillalle vie pukin järveen. Arvioitu lähtö Seurantalon pihamaalta jo kello 17!

www.saaristonkekri.fi

Kauneimmat koululaulut