Kekri tulee jälleen!

kekri_omena_vihr_viljatxtKEKRI
saaristolaisten kylä- ja sadonkorjuujuhla nyt neljännen kerran

Lohjansaaren Seurantalon pihapiirissä
lauantaina 16.9.2017 klo 12-18

Kekri on vanhan suomalaisen maatalousyhteiskunnan aikainen syksyisin vietetty sadonkorjuujuhla. Se kuului suomalaisten työnjuhlien piiriin: se oli ilon juhla ja tapahtuma, jolla oli riitin, rituaalin ja seremonian piirteitä.
Kekrin juhlinnassa korostui kolme seikkaa: arjesta irtiotto ja yhteisöllinen juhliminen, ylenpalttinen herkuttelu sekä tarinat ja taiat, joilla tulevaisuus yritettiin ottaa haltuun.
Lohjan Saariston Kekriä vietetään nyt jo neljättä kertaa tällä vuosisadalla.

Spontaani ilonpito yhtyy vanhaan saariston kyläjuhlan henkeen, vanhoihin leikkeihin, köydenveto-tyyppisiin voimainkoetuksiin – entisestä ammentaen ja uutta kokien. Kekri on koko perheen juhla.
Juhliin kuuluu olennaisesti myös kulkue – viemme päivän päätteeksi yhdessä Kekri-pukin Seurantalolta Lohjanjärveen, jossa se syyskuun pimenevässä illassa poltetaan.
Juhlassamme on musiikkia ja leikkejä, ruokaa ja juomaa, saarelaisia ja mökkiläisiä yhteisissä pidoissa. Uuden sadon tuotteilla voi herkutella pihalla,
missä seurueet voivat kattaa oman piknikkinsä pihanurmelle tai sisällä Kekri-lounaalla.
Koko perheen yhteistä kyläjuhlaa vietetään syyskuun toisena lauantaina – kello 12 aloitetaan ja klo 17 kulkue lähtee kohti Paavolan siltaa.
Iloisesti tervetuloa kaikki, ikään tai säätyyn katsomatta!

ks. www.saaristonkekri.fi