Menneet tapahtumat,  Saaristossa tapahtuu

Muska Babitzinin ”Kirka Tribute” ke 2.8.

Muska Babitzin yhtyeineen tuo hienon, nostalgisen ja tunteikkaan ”Kirka Tribute” konserttiesityksensä Lohjansaaren Seurantalolle ke 2.8. klo 19.00. Konsertissa on väliaika. Ovet avautuvat klo 18.15, kahvio palvelee koko tapahtuman ajan.

Konserttiin on vielä jonkin verran lippuja jäljellä. Ovimyynti alkaa klo 18.15, varauksia emme enää ota vastaan. Aiemmin tehdyt varaukset voi lunastaa ovelta klo 18.15 alkaen, kuitenkin viimeistään klo 18.30, minkä jälkeen maksamaton varaus raukeaa ja lippu vapautuu ovimyyntiin.

Liput 35 euroa kappale, seuran jäsenille 30 euroa. Lämpimästi tervetuloa!

MUSKA – Suomen ensimmäinen naisrocklaulaja

Muska aloitti edelleen jatkuvan laulajauransa jo vuonna 1969. Tuolloin hän oli ainoa suomalainen naispuolinen rocklaulaja.

Marija ”Muska” Babitzin on syntynyt 28.06.1952 Helsingin Eirassa. Lapsuutensa Muska vietti Helsingin Kaivopuistossa noin kymmenvuotiaaksi, jossa hän jo silloin sai ensikosketuksen rock musiikkiin. Huvilakadulla oli pieni baari, jonka ulkopuolella Muska kuunteli velipoikien Sammyn ja Kirkan kanssa sieltä kantautuvaa outoa musaa: Elvis, Little Richard ja muita suuruuksia. Elettiin 50-luvun loppupuolta ja pienet muusikonalut eivät päässeet vielä sisään asti!

1960-luvulla Muskan laulajanura käynnistyi ja vuosina 1969-71 Muska keikkaili Kirkan ja Dannyn kesäkiertueilla. Syksyllä 1971 Muskaa alkoi säestää ”Kala-Hande” Salakan luotsaama legendaarinen Orpheus-yhtye, joka sittemmin aloitti yhteistyön Dave ”Isokynä” Lindholmin kanssa.

Kala-Hande ja Muska perustivat uuden yhtyeen Muska & Hot Dogs, joka keikkaili paljon 70-luvun alussa tehden muun muassa yhteiskiertueita Hurriganesin ja Rauli ”Badding” Somerjoen kanssa.

”Nainen joka teki ensimmäisen rock-levyn Suomessa”

Muskan aloittaessa laulajanuransa 1969, hän oli ainoa suomalainen naispuolinen rocklaulaja, ohjelmistossa muun muassa Janis Joplinia ja Tina Turneria, joiden biisejä löytyy keikkaohjelmistosta edelleen.

Ensimmäinen single ”Kirjoita Postikorttiin” julkaistiin 1971 ja LP-levy ”Muska” vuonna 1973, tältä esikoisalbumilta löytyy legendaarinen ”Krokotiilirock” ja muita covereita, muun muassa Chuck Berryn, Nasarethin, Suzi Quatron ja Sladen kappaleita – biisejä, jotka suomalaisen naislaulajan esittäminä olivat rankkuudessaan alkusysäys koko kotimaiselle naisrockille. Levyllä soitti ”Kitaran King” Albert Järvinen, Pekka Pohjola ja Ronnie Österberg ynnä muita huippumuusikoita.

Debyytin jälkeen on julkaistu monia loistavia albumeja, kuten ”Tää Se Päivä On, Pienet Suuret Pojat, Pidä Kii, Kulissit”. Viimeisin studiolevy Majakanvartija julkaistiin 2015. Muska asui USA:ssa Los Angelesissa vuosina 1987-1994. Viime vuosien aikana Muskalla on ollut lukuisia ykköshittejä radiokanavilla ja kokoelmalevy Muskan ”Hitit” ylsi marraskuussa 2012 platinalevyyn! Taiteilijaeläke Muskalle myönnettiin vuonna 2015.