Menneet tapahtumat,  Saaristossa tapahtuu

Ruuskanen Railio Klubi 20.7: LAURA VOUTILAINEN Erikoisvieraana Anu Palevaara

Ruuskanen Railio Klubi: LAURA VOUTILAINEN

Erikoisvieraana Anu Palevaara

Ke 20.7.2022 klo 18.00 ja 20.30  Lohjansaaren Seurantalolla, Pietiläntie 2, 08800 Lohja

 

Laura Voutilainen, laulu ja sello

Veera Railio, viulu ja laulu

Maija Ruuskanen, piano ja laulu

Anu Palevaara, laulu, tanssi ja triangeli

 

Musiikin moniottelijoiden, pianisti-säveltäjä Maija Ruuskasen, sekä Lohjansaaren kesäasukkaan laulaja-viulisti Veera Railion emännöimä Ruuskanen Railio Klubi on jo useamman kesän ajalta lohjansaarelaisille tuttu konserttikonsepti.

Tänä kesänä 2022 keskiviikkona 20.7. klo 18 ja 20.30 Seurantalon lavalle nousevat vieraiksi upea kestotähti Laura Voutilainen ja erikoisvieraaksi näyttelijä-tanssija Anu Palevaara.

Luvassa on uusia ja raikkaita sovituksia Lauran tunnetuista hiteistä hänen pitkän uransa varrelta. Laura Voutilainen on valtavan monipuolinen muusikko ja hänen taiteilijapersoonallaan on monet kasvot; tässä konsertissa on luvassa siis spesiaalikattaus Lauran sydäntä lähellä olevasta musiikista.

Pandemiapirulaisen jyllätessä Suomessa parin vuoden ajan Laura Voutilainen otti puhelimen kauniiseen käteen, soitti Maija Ruuskaselle ja koollekutsui itsensä lisäksi nämä kolme naista, eli Palevaaran, Railion ja Ruuskasen. Tämän yhteistyön hedelmänä naiskvartetti käsikirjoitti ja sävelsi yhdessä musiikilla iloittelevan, elämänmakuisen revyyn  ORIGO – Keväthuuto. ORIGO sai ensi-iltansa Musiikkiteatteri Kapsäkissä huhtikuussa 2022  Markku Nenosen ohjaamana.

Nyt näissä Lohjansaaren Seurantalon kahdessa konsertissa on luvassa maukkaita ja vauhdikkaita makupaloja tästä nimenomaisesta ORIGO – Keväthuuto -revyystä Lauran hittikimaran lisäksi.

Laulujen aiheina ovat kaikkiallinen ihmisen elämänkulku syntymästä kuolemaan, kahvinjuontia unohtamatta! Luvassa on iltamahenkinen ja yllätyksellinen konsertti-ilta. Konsertti on väliajaton ja sen  arvioitu kesto on noin 80 minuuttia.

 

Liput: 35 € (Lohjan Saaristo -seura ry:n jäsenet 30€)

Ennakkovaraukset: pirjo.sjogren@lohjansaaristo.fi / 050 598 7648

Lippuja myytävänä Kesätorien yhteydessä

 

Laura Voutilainen (1975) on yksi Suomen tunnetuimmista iskelmä- ja poptaivaan tähdistä, jolla on huikea ura myös musikaalien (Mamma Mia, Äidinmaa) ja revyiden ammattilaisena mm. UIT. Lisäksi Voutilainen on ollut ääninäyttelijänä useassa Disney-produktiossa. Hän oli Eurovision laulukilpailussa Suomen edustaja kappaleella Addicted to You (2002) ja viimeisimmän kultalevynsä ’Miks ei’ hän julkaisi vuonna 2017. Hän on levyttänyt uransa aikana 14 studioalbumia, sekä tuottanut itse useita konsertti- ja show-kiertueita.

 

Anu Palevaara (1971) on näyttelijä ja koreografi, joka tuli koko kansalle tunnetuksi televisiosarjasta Salatut elämät. Palevaara opiskeli tanssia, draamaa ja laulua Laine Theatre Arts -musiikkiteatterikoulussa Englannissa. Palevaara on näytellyt useissa teatteri-, elokuva- ja TV-produktioissa mm. naispääosan Markku Pölösen menestyselokuvassa Kuningasjätkä (1998) sekä televisiosarjassa Iskelmäprinssi. Hän on tehnyt myös koreografioita teatteri- ja TV-tuotantoihin. Viime vuodet Palevaara on lisäksi keskittynyt kirjoittamiseen.

 

Veera Railio (1976) on monipuolinen, eri genreissä liikkuva laulaja-muusikko ja luova musiikin tekijä. Hänen pääinstrumenttinsa ovat laulu ja viulu. Koulutukseltaan Railio on musiikin maisteri Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta. Railio on aktiivinen jäsen Musiikkiteatteri Kapsäkissä, jossa muun muassa Ruuskanen Railio Klubi on pyörinyt jo kymmenen vuotta. Lavalla Railion ja Ruuskasen kanssa on nähty artisteja, kuten Mikko Kuustonen, Pauli Hanhiniemi, Mariska, Edu Kettunen ja Erja Lyytinen. Muita Railion merkittäviä töitä ovat barokkiharpisti Andrew Lawrence-Kingin yhtye, ADIEMUS SINGERS, Radion Kamarikuoro, Savonlinnan Oopperajuhlat sekä Svenska Teaternin ja Helsingin kaupunginteatterin suurmusikaalit. Tällä hetkellä Railion painopiste on uusien ja kokeilevien musiikkiteatteriteosten toteuttamisessa.

www.veerarailio.com

 

Maija Ruuskanen (1976) on Sibelius-Akatemiasta valmistunut monipuolinen musiikin ammattilainen. Hän on säveltänyt musiikkia lukuisiin näyttämöteoksiin mm. Suomen Kansallisteatterille sekä Teatteri Metamorfoosin ja Musiikkiteatteri Kapsäkin tuotantoihin. Ruuskanen on ohjannut kaksi kuunnelmaa YLEn Radioteatterille sekä julkaissut ja tuottanut levyjä, kuten  Puluboin ja Ponin lauluja ja Samassa unessa. Hän on pyörittänyt Ruuskanen Railio Klubia ja toiminut useiden artistien pianistina, sekä pianistina Savonlinnan Oopperajuhlilla. Ruuskasen viimeisimmät suuret sävellystyöt ovat olleet kuoro-ooppera Äärimmäisyys (2021) ja näytelmä Lehman-trilogia.

www.maijaruuskanen.com

 

 

Ruuskanen Railio Klubin konserteissa kuullaan mielenkiintoisia, sielukkaita tähtiartisteja pienimuotoisella akustisella kokoonpanolla. Ruuskasen ja Railion kanssa lavalle ovat nousseet jo monet suomalaiset lauluntekijät ja artistit Tuure Kilpeläisestä Pauli Hanhiniemeen ja Edu Kettusesta Waltteri Torikkaan.

Sosiaalinen media:

Facebook: @Ruuskanen Railio Klubi

Instagram: @ruuskanenrailioklubiofficial

https://linktr.ee/ruuskanenrailioklubi/

Kommentit pois päältä artikkelissa Ruuskanen Railio Klubi 20.7: LAURA VOUTILAINEN Erikoisvieraana Anu Palevaara