Seurantalo

Lohjansaaren Seurantalo on arvokas, Terijoelta tuoduista huviloista rakennettu rakennus. Talo on rakennettu vuonna 1923. Seurantalo remontoitiin vuonna 2010-2011 ja sinne rakennettiin uusi tilavampi keittiö sekä sisäwc:t. Remontti toteutettiin pitkälti talkoovoimin, ja projektia voi yhä tukea esim. lahjoittamalla Tukiomenan.

Seurantalo sijaitsee kauniilla paikalla mäen päällä Lohjansaaressa Paavolan kylässä osoitteessa Pietiläntie 2. Talon omistaa Lohjan Saaristo -seura ry (ent. Lohjan Saariston nuorisoseura). Tontin omistaa Kirkniemen kartano Oy, jonka kanssa saaristoseuralla on toistaiseksi maanvuokrasopimus vuoteen 2031. Seurantalo edustaa rakennustutkija Vesa Kiljon mukaan osin jälkijugendia, osin 20-luvun klassismia ja etenkin sisäpuoli kansallisromantiikkaa.

Lohjan Saariston Nuorisoseura on perustettu vuonna 1916. Aluksi kokoonnuttiin talojen tuvissa ja saleissa. Oman talon hankkimista alettiin suunnitella jo vuonna 1917 mutta vasta tammikuussa 1920 perustettu komitea ryhtyi ajamaan taloasiaa oikein tosissaan. Jalaskylässä 16.10.1921 pidetyssä johtokunnan kokouksessa esitettiin, että seura ostaisi taloaan varten Terijoelta Antti Mallon välityksellä huvilan, joka maksoi 11.000 Smk. Tohtori Jännes antoi seuran taloa varten tontin Paavolasta yhden markan vuotuisesta vuokrasta. Sittemmin vuokra on vielä laskenut, sitä ei peritä lainkaan.

Muutamat saarelaiset matkustivat Terijoelle merkitsemään ja purkamaan huvilan. Puut tuotiin rautatiekuljetuksena Kirkniemeen ja sieltä hevosilla rakennuspaikalle. Arvokkaat vihkiäisjuhlat vietettiin 15.7.1923. Tilaisuudessa esitettiin mm. Minna Canthin suuri kolminäytöksinen näytelmä Anna-Liisa, Toini Jännes soitti pianoa ja Outi ja Saima Harmaja lauloivat.


 

Seurantaloa vuokrataan juhla- ja kokouskäyttöön läpi vuoden!

Lohjan Saaristo -seura vuokraa taloa erilaisiin käyttötarkoituksiin. Kesäisin Seurantalolla ja sen pihapiirissä järjestetään tapahtumia, kokoonnutaan kesätoreilla lauantaisin, juhlitaan merkkipäiviä ja tanssitaan häitä. Talo soveltuu kunnoltaan ja varusteiltaan hyvin juhlapaikaksi, ja ~100 hengen vierasjoukko mahtuu juhlimaan hyvin.

 

Hinnasto

  • Viikonloppuvuokra, sesonki (touko-syyskuu), sisältää siivouksen……………………..500e
  • Vuorokausivuokra……………………………………………………………………………………………200e
  • Tuntivuokra koko talo, minimi 5h…………………………………………………………………….120e
    • seuraavat tunnit…………………………………………………………………………………………15e
  • Kokoustila (kahvio + keittiö, ilman suurkoneiden käyttöä)………………………………….55e
  • Astiaston vuokraus/setti……………………………………………………………………………………..2e
  • Suurkahvinkeittimen vuokraus(omaan käyttöön)………………………………………………20e

Lisäksi vuokrattavana 60kpl tuolihuppuja beigeillä ruseteilla, hintaan 50e/ juhla.

Katso täältä Seurantalon varusteluettelo ja ajankohtainen varaustilanne!

Lisätiedot ja varaukset:  Pirjo Sjögren, pirjo.sjogren@lohjansaaristo.fi, puh. 050 598 7648